MUHAMMAD SIDDIQ SHE’RIYATIDA METAFORALARNING BADIIY VAZIFASI (Bulletin of Innovative Research, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy ijodkor Muhammad Siddiq she’riyatida metaforalarning qo‘llanilishi va ularning poetik-estetik vazifasi tahlil qilinadi. Shoirning ayrim she’riy parchalarida metaforaning oddiy ko‘rinishlari, personifikatsiya hamda obrazli-ko‘chma ma’no hosil qilish usullari ilmiy jihatdan sharhlanadi. Shuningdek, metafora haqidagi nazariy qarashlar – Aristotel, I.A. Richards, M. Blek hamda J. Lakoff va M. Jonsonning ilmiy yondashuvlari asosida metaforaning tafakkur va badiiy ijoddagi o‘rni yoritiladi. Tahlil jarayonida metaforaning ijodiy tafakkur mahsuli sifatidagi ahamiyati ochib beriladi.