TILSHUNOSLIKDA SINTAKTIK BIRLIKLARNING YADRO–PERIFERIYA MUNOSABATI (Bulletin of Innovative Research, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek tilshunosligida sintaktik birliklar funksional-maydon yondashuvi asosida yadro va periferiya munosabatida tahlil qilinadi. Tadqiqotda sintaktik kategoriyalarning markaziy va chekka qatlamlari aniqlanib, ularning nutqiy faolligi, kommunikativ yuklamasi va pragmatik xususiyatlari yoritiladi. Sodda va murakkab gaplar, to‘liqsiz hamda elliptik konstruksiyalar izohlanadi.