O‘ZBEK LATIFALARIDA SO‘Z O‘YINLARINING USLUBIY-PRAGMATIK XUSUSIYATLARI (Bulletin of Innovative Research, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek latifalari matnida so‘z o‘yinlarining uslubiy va pragmatik xususiyatlari tadqiq etilgan. Latifalarda qo‘llanilgan fonetik, leksik, morfologik hamda sintaktik so‘z o‘yinlari kulgili effektni yuzaga keltiruvchi asosiy ifodaviy vositalar sifatida tahlil qilingan. So‘z o‘yinlarining tagma’no, presupozitsiya va nutqiy vaziyat bilan uzviy bog‘liqligi ochib berilib, ularning kommunikativ maqsadni amalga oshirishdagi o‘rni yoritilgan.