(untitled) (Bulletin of Innovative Research, 2026)
Дар ин мақола фаъолияти адабии Муҳаммад Бадеъ ибн Муҳаммад Шариф Малеҳои Самарқандӣ ва аҳамияти тазкираи ӯ “Музаккир-ул-асҳоб” мавриди таҳлил қарор гирифтааст. Тазкира ҳамчун яке аз сарчашмаҳои муҳимми адабиёти асри XVII-и форсу тоҷик арзёбӣ мешавад. Дар он маълумот оид ба беш аз 200 шоир ҷамъ оварда шудааст, ки қисми зиёди онҳо намояндагони Мовароуннаҳр мебошанд. Мақола хусусиятҳои сохторӣ, мазмунӣ ва арзиши таърихию адабии тазкираро нишон медиҳад.