(untitled) (Bulletin of Innovative Research, 2026)
Ushbu maqolada tarix fanining zamonaviy rivojlanish bosqichida sun’iy intellekt texnologiyalarining o‘rni, ahamiyati va imkoniyatlari tahlil qilinadi. Tarixchi olimlar uchun sun’iy intellekt vositalarining ilmiy tadqiqotlarda qo‘llanishi, ma’lumotlarni tizimlashtirish, tahlil qilish va yangicha yondashuvlar yaratishdagi roli yoritiladi. Shuningdek, ChatGPT kabi ilg‘or sun’iy intellekt tizimlarining tarixiy izlanishlarda yordamchi vosita sifatida ishlatilish istiqbollari muhokama qilinadi.