(untitled) (Bulletin of Innovative Research, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek xalq maqollarida kontekstual antonimik birliklarning idrok etilishi va talqin qilinishining lingvistik asoslari tahlil qilinadi. Maqollardagi kontekstual antonimlar semantik qatlamlar orqali qanday ma’no hosil qilishi, ularning xalq tafakkuri va til madaniyati bilan bog‘liqligi o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari kontekstual antonimiya tushunchasining lingvokognitiv yondashuvda yoritilishiga xizmat qiladi.